De rijles

De rijles van Rijschoolschool de Langstraat

Vlot, veilig en zelfstandig leren autorijden gebeurt in 3 fases. Hierdoor leer je stapsgewijs en in kleinere hoeveelheden. Dit bevordert de kwaliteit van het leren en blijft het voor u overzichtelijk en leuk. De rijschool is gevestigd in Waalwijk. Rijles wordt in Waalwijk, Drunen, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Sprang-Capelle en Tilburg gegeven. Examen wordt gedaan in Berkel-Enschot.

Fase 1: Voertuig beheersing.

We beginnen in de opleiding met het leren beheersen van de auto, denk daarbij aan wegrijden, stoppen, sturen schakelen, gasgeven, remmen.

Fase 2: Verkeersdeelname.

Tijdens deze fase leer je o.a. kruispunten naderen en oversteken, links en rechts afslaan, rotondes nemen en verkeersregels toepassen. Stap voor stap en steeds een stukje moeilijker, tevens komen in deze fase de bijzondere verrichtingen aan bod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan recht achteruitrijden, bocht achteruitrijden, hellingproef en fileparkeren.

Fase 3: Inzicht en ervaring.

Tijdens deze fase gaan we stapsgewijs steeds complexere verkeerssituaties behandelen en de puntjes op de “i“ zetten om uiteindelijk met genoeg ervaring, kennis en vertrouwen het CBR examen af te leggen.

De vorderingen gedurende je rijopleiding worden bijgehouden op een instructiekaart, zodat deze ook op papier zichtbaar zijn.

Top