Faalangst, ADHD, ADD

Faalangst, ADHD, ADD en/of andere concentratieproblemen en toch autorijden?

Geen probleem !

Heb je last van faalangst, ADHD, ADD en/of andere concentratieproblemen, dan kun je bij ons rijles volgen waarbij we je hiermee extra kunnen begeleiden. Door de jarenlange ervaring uit het onderwijs met jongeren met faalangst, ADHD, ADD, Autisme en/of andere concentratieproblemen, heeft Dennis Adriaanse zich kunnen specialiseren in de begeleiding van deze mensen.

Hoe we je kunnen helpen

Luister naar de leerling en observeer, De concentratie is wisselend en de leerstof moet hierop aangepast worden gedurende de les, Bied de leerstof in stapjes aan, Let op dat de leerling niet overladen wordt. Deze informatie is moeilijk te verwerken en dit belemmert het leervermogen, Overleg veel met de leerling om samen te beslissen aan welke stap we toe zijn, Houd rekening met de prikkels van buitenaf, Biedt veiligheid, vertrouwen en motiveer.

Faalangstexamen?

Heb je last van faalangst bij het autorijden of heb je last van examenvrees, dan is wellicht het faalangstexamen iets voor je. We kunnen dit al bij het eerste praktijkexamen aanvragen bij het CBR.

Wat is het verschil met een gewoon praktijkexamen?

Bij een gewoon praktijkexamen kunt je geen pauze(s) nemen tijdens het praktijkexamen. Bij een faalangstexamen kun je een of meerdere keren een pauze (time-out) nemen, als de spanning te hoog oploopt. De pauze(s) mag je zelf aangeven, als je denkt dat de spanning te hoog oploopt. Je faalangstexaminator is door het CBR speciaal opgeleid, zodat je eerst op je gemak wordt gesteld.

Is de rijtijd hetzelfde als bij een gewoon praktijkexamen?

Ja, de rijtijd is hetzelfde, alleen er is meer tijd om je tot rust te brengen.

Top